Cum se prepară puiul marocan
Aromatul pui marocan se serveşte cu legume, cuşcuş sau curmale. Acestea din urmă sunt dulci şi merg de minune cu puiul la grătar.
De ce ai nevoie pentru pui marocan
8 ciocănele de pui
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 cartofi dulci
1 morcov
1 rădăcină de fenel
250 g roşii cherry
100 g curmale deshidrate
100 ml supă de pui
1 ardei iute
2 linguri ghimbir ras
1 linguriţă chimen
2 linguriţe pudră de ardei iute
1 linguriţă turmeric
coaja şi zeama de la ½ de lămâie
6 linguri ulei
sare
piper
Cum se prepară puiul marocan
Ungi ciocănelele de pui cu 2 linguri de ulei, 1 căţel de usturoi pisat şi coaja de lămâie, apoi le asezonezi cu sare şi piper.
Încingi 2 linguri de ulei în tigaie şi căleşti ciocănelele câte 5 minute pe fiecare parte, apoi le scoţi. Pui în tigaie alte 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocată, usturoiul şi ghimbirul şi le sotezi câteva minute. Adaugi condimentele, cartofii dulci tăiaţi cubuleţe, morcovul tocat şi rădăcina de fenel tăiată bucăţi. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi până când legumele se înmoaie. Torni supa şi laşi până când începe să fiarbă, apoi dai deoparte.
Adaugi puiul, roşiile şi curmalele hidratate în apă, în prealabil. Pui ardeiul iute tocat şi torni sucul de lămâie, apoi dai la cuptor aproximativ o oră.