Fasole cu cârnaţi şi ceapă
Ştia bunica ce ştia: mâncărurile cu cârnaţi şi fasole nu sunt doar uşor de preparat, ci şi săţioase. Parcă ar merge o fasole cu cârnaţi şi ceapă atunci când nu ai chef să găteşti ceva mai elaborat.
Fasole cu cârnaţi şi ceapă - Ingrediente
300 g fasole uscată pestriţă 200 g cârnaţi de casă 2 linguri ulei 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 3 roşii bine coapte 1 crenguţă de busuioc 2 foi de dafin sare piper
Fasole cu cârnaţi şi ceapă - Mod de preparare
Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la înmuiat în apă rece cu o seară înainte pentru a fierbe mai repede. A doua zi, pui fasolea la fiert în apă şi o strecori din nou după câteva
clocote, înlocuind apa cu alta clocotită. Separat, într-o cratiţă, înăbuşi, la foc mic, cârnaţii tăiaţi felii, zarzavaturile curăţate şi tăiate felii sau cuburi, după preferinţă,
la care adaugi 200 ml apă, foile de dafin, sare şi piper, după gust. Când legumele s-au înmuiat, adaugi fasolea, roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt, busuioc şi laşi
să fiarbă, la foc potrivit, circa 10 minute. Se toarnă deasupra cele două linguri de ulei şi se pune cratiţa la cuptor, la foc mic, 10-15 minute, până scade şi capătă o faţă frumoasă.