Ficat de porc cu sos la cuptor
Unora nu le place nici să-l miroasă dar'mite să-l mai mănânce. Însă alţii sunt înnebuniţi după gustul lui. Pentru ei am pregătit o reţetă de ficat de porc cu sos la cuptor.
Ingrediente pentru ficat de porc cu sos la cuptor
400 g ficat de porc 500 ml lapte 2 linguri smântână 1 ceapă 1 lingură făină cimbru 2 căţei de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de roşii 100 ml vin alb 1 legătură ceapă verde sare piper
Mod de preparare pentru ficat cu sos la cuptor
Se spală ficatul, se scurge bine de apă, se taie felii grosuţe, se aşază într-un castron şi se toarnă lapte peste ele. Se lasă astfel circa 30 de minute. Se scot feliile de ficat din lapte, se usucă cu prosoape absorbante şi se prăjesc uşor în ulei bine încins, apoi se scot deoparte.
În grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tăiată mărunt. Când se înmoaie, se presară o lingură de făină, se amestecă bine să nu se facă cocoloaşe, apoi se adaugă din nou bucăţile de
ficat prăjit, 4-5 linguri de apă şi se lasă să fiarbă până scade bine sosul şi începe să se prăjească.
Se stinge totul cu pasta de roşii diluată cu vin, se adaugă usturoiul zdrobit, cimbru, după gust, două linguri zeamă de lămâie şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se introduce
la cuptor pentru circa 20 de minute. La sfârşit, se adaugă smântâna şi se amestecă bine sosul. Serveşte ficat de porc cu sos la cuptor, presărat cu ceapă verde tocată, şi o garnitură de cartofi prăjiţi sau natur.
sursa foto: Shutterstock