Ficăţei la cuptor cu sos de smântână

ficatei jpeg

Ficăţeii sunt surse foarte bune de vitamine, aşa că trebuie consumaţi cu încredere. Conţin fier şi calciu, în plus, sunt foarte gustoşi şi sănătoşi. V-am pregătit, aşadar, o reţetă de ficăţei la cuptor cu sos de smântână, pe care să îi încercaţi oricând. Sunt uşor de preparat, săţioşi şi importanţi pentru o alimentaţie cât mai naturală şi sănătoasă. De pui sau de porc, ficăţeii sunt o masă delicioasă.

Ingrediente Ficăţei la cuptor cu sos de smântână:

- 1 kg ficăţei de pui

- smântână

- 1 pahar vin alb

- Pătrunjel

- Sare

- Piper

- Mărar

- Ulei

- Făină

- Boia dulce sau usturoi

- 2-3 roşii decojite

Mod de preparare Ficăţei la cuptor cu sos de smântână:

Se spală bine ficăţeii şi se lasă la scurs pe şerveţele absorbante. Există două metode pentru aceşti ficăţei la cuptor excelenţi, fie întâi prăjiţi, apoi băgaţi la cuptor, fie direct la cuptor. Vă prezentăm ambele variante.

Pentru varianta cu ficăţeii prăjiţi mai întâi, trebuie să presăraţi ficăţeii cu sare şi piper, apoi tăvăliţi prin făina amestecată cu puţină boia dulce. Se pun la prăjit în ulei şi se lasă să se rumenească pe amândouă părţile. Se scot la scurs pe şerveţele de hârtie.

Acum se pun în tavă, iar peste se pun roşiile decojite şi tăiate mărunt, vinul alb, smântâna şi se amestecă bine. Se presară verdeaţa tocată mărunt şi se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute, până se îngroaşă sosul.

Cine nu vrea să prăjească ficăţeii înainte, aceştia se pot pune direct în tavă, împreună cu un pic de ulei de măsline, vinul şi verdeaţa. Se bagă la cuptor 30-45 de minute la 180 de grade. Se prepară separat sosul de smântână. Se curăţă 2-3 căţei de usturoi, se amestecă bine cu puţin ulei de măsline, se stinge cu zeamă de lămâie şi se freacă bine. La final de adaugă smântână, care se pune peste ficăţei. Se servesc cu piure, orez sau cartofi natur. Poftă bună!