FOTO Pacheţele cu pui şi legume

pachetele cu pui si legume jpeg

Un fel de mâncare perfect pentru o cină cu prietenii, la un pahar de vin şi depănat de amintiri.

Dificultate mică Preparare 80' 4 porţii

Ingrediente

3 piepţi de pui

100 g porumb

6 linguri bulion

100 g caşcaval

2 cepe

1 ardei gras galben

1 ardei gras roşu

1 legătură pătrunjel

sare

piper

3 linguri smântână

4 lipii libaneze

ulei

1 gălbenuş

2 căţei usturoi, tocaţi

3-4 linguri vin alb

Mod de preparare

Tai ceapa solzişori, ardeii fâşii şi pieptul dezosat şi fără pieliţe în cubuleţe. Încingi ulei într-o tigaie, căleşti ceapa, usturoiul şi ardeii, la foc mic. Stingi cu vin şi aştepţi să se evapore. Dai deoparte.

image

Încingi ulei în altă tigaie şi rumeneşti bucăţelele de pui. Adaugi legumele şi verdeaţa tocată în aceeaşi tigaie. Torni 3 linguri de bulion şi boabele de porumb şi potriveşti de

sare şi piper. Amesteci bine şi laşi să fiarbă câteva minute la foc mic.

image

Pe blatul de lucru, întinzi uşor fiecare lipie, umpli cu legume şi împachetezi. Încingi cuptorul. Pui restul de bulion pe fundul unei tăvi termorezistente. Aşezi în tavă pacheţelele.

image

Ungi cu gălbenuş, adaugi smântână peste pacheţele şi presari caşcaval răzuit. Dai la cuptor, până se rumenesc frumos. Ornezi cu pătrunjel.

image

sursa foto: profimedia