FOTO Ruladă de porc cu mazăre

rulada porc mazare jpeg

Ne place de fiecare dată să-ţi propunem reţete de ruladă care mai de care mai apetisante. Cum este această ruladă de porc cu mazăre.

Ingrediente ruladă de porc cu mazăre

1 kg pulpă de porc 6 felii pâine 2 ouă 2-3 linguri pesmet 1 praz mic 100 g mazăre 250 ml lapte 50 g făină 3 linguri muştar sare piper unt pentru uns tava 100 ml vin alb

Mod de preparare pentru ruladă de porc cu mazăre

Într-un castron se bat ouăle foarte bine, se adaugă laptele, pesmetul şi se bate în continuare. Feliile de pâine se taie cubuleţe.

image

Peste ouăle bătute cu laptele şi pesmetul se pun cubuleţele de pâine, mazărea şi prazul tocat mărunt, se amestecă şi se lasă câteva minute, fără ca pâinea să se înmoaie prea tare.

image

Carnea se curăţă de grăsime, se întinde bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper. Muştarul se amestecă foarte bine cu făina.

image

Se unge bucata de carne cu muştar, se stoarce uşor amestecul cu pâine şi se aşază pe carne. Se rulează strâns, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se toarnă vinul şi puţină apă. Se

coace la foc mic circa 50 de minute, ungând din când în când cu sosul din tavă. Serveşti rulada de porc cu mazăre când s-a mai răcit.

image

sursa foto: ImageFood