Frigărui cu ficat de vită
Pentru această reţetă avem un sfat foarte important: nu depăşi timpul de frigere recomandat în reţetă pentru că ficatul se întăreşte. El trebuie să rămână „în sânge“.
Ingrediente
600 g ficat de vită 2 ardei graşi galbeni rozmarin 300 ml lapte dulce sare piper
Cum se prepară
Se spală ficatul şi se pune într-un castron. Se acoperă cu lapte dulce şi se lasă să stea o oră la rece. Se scoate ficatul din lapte, se zvântă cu prosoape absorbante şi se taie bucăţi pătrate potrivite pentru frigărui. Se curăţă ardeii de codiţe şi seminţe, se taie bucăţi pătrate de aceeaşi mărime ca ficatul. Se înfig pe ţepuşe de frigărui, alternând bucăţile de ficat cu ardeii. Se frig pe grătar, câte 3 minute pe fiecare parte şi se servesc imediat presărate cu sare şi piper, decorate cu rozmarin şi însoţite de roşii şi usturoi verde.