Friptură de porc cu legume la cuptor
Cea mai bună friptură de porc este cea pregătită la cuptor, alături de legumele şi mirodeniile potrivite.
Ingrediente pentru friptură de porc cu legume la cuptor
500 g carne de porc
1 praf de sare
piper
2 căţei de usturoi
1 lingură pudră de ardei iute
4 linguri ulei
3 linguri ulei de măsline
1 lingură seminţe de fenicul
1 ceapă
10-12 cartofi
coriandru
Cum se prepară friptură de porc cu legume la cuptor
Combini usturoiul pisat cu seminţele de fenicul, pudra de ardei iute şi două linguri de ulei. Ungi carnea de porc feliată cu acest sos şi laşi să se marineze 30 de minute. Fierbi cartofii în apă cu sare până ce furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi zdrobeşti puţin şi-i stropeşti cu ulei de măsline.
Încingi ulei în tigaie şi prăjeşti feliile de carne de porc pe fiecare parte câte 10-15 minute. Pui cartofii pasaţi într-o tavă, împreună cu carnea de porc, ceapa tăiată cubuleţe, sosul din tigaie şi coriandru după gust. Ţii la cuptor 10-15 minute.
Sursa foto http://www.eatwell101.com