Friptură de porc în crustă crocantă
Friptura de porc se numără printre cele mai bune pe care le poţi prepara. Puţini sunt cei care vor refuza o porţie.
De ce ai nevoie pentru friptură de porc în crustă
1 cotlet de porc
2 linguri muştar
200 g pesmet
3 linguri ulei
3 căţei de usturoi
1 linguriţă rozmarin
1 praf de sare
piper
Pentru sos
50 g muştar
50 g maioneză sau iaurt grecesc
1 praf de sare
Cum se prepară friptura de porc în crustă
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini pesmetul cu uleiul, usturoiul pisat şi rozmarinul, sarea şi piper, după gust. Ungi cotletul de porc cu muştar, apoi îl treci prin pesmet. Îl aşezi în tavă şi-l dai la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Pentru sos, combini toate ingredientele. Serveşti friptura cu sos.