Friptură de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor este o rețetă clasică și savuroasă, perfectă pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.

friptura de porc la cuptor jpg

Ingrediente

1 kg pulpă de porc fără os

150 ml vin alb sec

3 linguri ulei

sare

piper

3 ardei iuți

1 crenguță cimbru

5 căței de usturoi

3 cepe roșii

Mod de preparare

Tai ceapa julien și o pui într-o tavă. Freci pulpa de porc cu sare și cu piper, după gust, apoi o așezi peste ceapă.

Torni uleiul și vinul, adaugi usturoiul mărunțit, ardeii iuți și crenguța de cimbru.

Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins pentru o oră. Îndepărtezi folia, întorci carnea și o mai lași aproximativ o oră ca să se rumenească uniform. O stropești, din când în când, cu sosul din tavă.

O servești cu garnitura ta preferată.