Friptură de porc la cuptor

Servită alături de garnituri de sezon sau o salată proaspătă, această friptură este o alegere perfectă pentru prânzurile în familie.

friptuta de porc la cuptor jpg

Ingrediente

1 kg pulpă de porc fără os

250 ml vin roșu sec

3 linguri ulei

3 ardei iuți

1 crenguță de cimbru

5 căței de usturoi

3 cepe roșii

sare

piper

Mod de preparare

Tai ceapa julien și o pui într-o tavă. Freci pulpa de porc cu sare și cu piper, după gust, apoi o așezi peste ceapă.

Torni uleiul și vinul, adaugi usturoiul mărunțit, ardeii iuți și crenguța de cimbru.

Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul în cins în prealabil, aproximativ 1 oră. Îndepărtezi folia, întorci carnea și o mai lași 30-40 de minute, ca să se rumenească. O stropești din când în când cu sosul din tavă. O servești cu garnitura ta preferată.