Friptură de pui dulce-acrişoară

sweet & sour 2 jpeg

Dacă îţi place mâncare asiatică, atunci trebuie să înveţi să prepari această friptură de pui dulce acrişoară.

De ce ai nevoie pentru friptura dulce-acrişoară

›4 linguri ulei vegetal › 4 felii piept de pui, tăiate în bucăţi mici (4 cm) › 2 ardei roşii (mari), tăiaţi felii subţiri › 2 ardei galbeni (mari), tăiaţi felii subţiri › 2 cepe mari, roşii, tăiate felii › 100 g „Baby sweet corn”, porumb mic, tăiat rondele › 100 g mazăre păstăi, gata fierte sau din conservă › 100 g ananas proaspăt, tăiat cuburi › 2-3 linguri sos picant › 1 linguriţă sos de soia

Cum se prepară friptura de pui dulce-acrişoară

Se încing 2 linguri de ulei într- o tigaie, de preferat tip „wok” şi se adaugă bucăţile de pui. Se lasă cam 3 minute până se rumenesc uşor. Se scoate puiul şi se dă deoparte. În aceeaşi tigaie se pun 2 linguri de ulei, se încinge şi se pune ceapa, iar, după un minut, şi ardeiul, lăsându-se încă un minut sau două.

Se adaugă porumbul, mazărea păstăi şi ananasul împreună cu 1-2 linguri de apă şi se mai călesc 3-4 minute.

La final, se pune sosul picant şi cel de soia şi, ulterior, se adaugă bucăţile de pui şi se amestecă continuu, timp de 3-4 minute.

Se serveşte imediat.