Friptură de vită la cuptor – Reţeta italiană
Secretul acestei reţete constă în perioada îndelungată de preparare, fiind potrivită atunci când ai mai mult timp la dispoziţie. Cu siguranţă însă merită efortul şi aşteptarea, pentru că friptura de vită la cuptor după reţeta italiană este pur şi simplu delicioasă.
De ce ai nevoie pentru a pregăti friptura de vită la cuptor
1 kg pulpă de vită
1 ceapă feliată
½ cană de apă
100 ml vin roşu
busuioc, după gust
cimbru, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti friptura de vită la cuptor
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Combini toate condimentele într-un bol. Aşeazi carnea într-o tavă sau oală specială şi asezoneazi cu amestecul. Pui feliile de ceapă pe deasupra, apoi torni apa şi vinul. Dai la cuptor timp de 3 ore. Verifici din când în când dacă mai este nevoie de apă. Serveşti cu sosul rămas în tavă.
Sursa http://barefeetinthekitchen.com