Friptură rumenă de porc
Nu-i aşa că arată bine? Iar împreună cu sosul este un fel principal căruia îi vei rezista cu greu.
Ai nevoie de pentru friptura rumen de porc
1 cotlet de porc
sare
piper
2 linguri unt
Pentru sos
¼ cană oţet balsamic
2 linguri miere
2 căţei de usturoi
½ lingură oregano
½ lingură busuioc
1 praf pudră de ardei iute
sare
piper
Cum se prepară friptura rumenă de porc
Taie cotletul felii, pe care le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Topeşte untul într-o tigaie şi rumeneşte feliile câte 2-3 minute pe fiecare parte. Pune tigaia în cuptorul încins pentru alte 10 minute. Între timp prepară sosul, amestecând toate ingredientele. Toarnă sosul peste porc şi lasă până se pătrunde carnea.
Sursa foto http://damndelicious.net