Găluşte de cartofi umplute cu şuncă
Combinaţia de cartofi cu şuncă va fi mereu irezistibilă, nu degeaba cartofii ţărăneşti sunt preferaţii tuturor. Dar ei pot şi fi preparaţi şi în alt mod, mai exact umpluţi cu şuncă.
De ce ai nevoie pentru găluşte de cartofi umplute cu şuncă
1 ceapă
250 g şuncă
500 g cartofi
150 g făină
1 ou
ulei
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară găluşte de cartofi umplute cu şuncă
Cureţi ceapa şi tai mărunt cam o treime din ea, apoi o căleşti. Pui şunca tăiată cubuleţe, potriveşti de sare şi piper, după aceea o rumeneşti puţin. Speli şi fierbi cartofii în coajă până se înmoaie. După răcire, îi cureţi şi-i dai prin răzătoare sau prin maşina de tocat. Amesteci cartofii cu făină, ou şi puţină sare. Frămânţi aluatul până când nu se mai lipeşte de degete, adăugând făină, dacă mai este nevoie. Formezi cu palmele găluştele, faci o adâncitură în centrul fiecăreia, aşezi şunca pregătită şi o acoperi cu aluat. Laşi 15-20 de minute găluştele în apă fiartă în care ai pus un praf de sare. La final, le scoţi cu o spumieră. Ceapa rămasă o tai rondele şi o prăjeşti în ulei. O serveşti alături de găluşte şi pătrunjel.