Gogoşele cu varză murată şi costiţă afumată
Prepari un aluat cât ai zice „varză“, le umpli cu varză murată şi costiţă afumată şi obţii o delicioasă gustare.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 15 g drojdie 1 gălbenuş 200 ml lapte 1 lingură ulei 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare
Pentru umplutură
1 varză murată
200 g costiţă afumată
2 linguri ulei
piper măcinat
cimbrişor uscat
Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu zahărul, puţin lapte călduţ, uleiul, gălbenuşul, apoi se adaugă restul de lapte, sarea şi făina şi se frământă bine, până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se lasă la crescut, într‑un loc cald, circa 45 de minute.
Între timp, se taie costiţa cubuleţe, se rumeneşte în uleiul încins până devine crocantă. Se adaugă peste costiţă varza tăiată fideluţă, cimbrişor uscat, piper măcinat după gust şi se călesc împreună până când varza este bine pătrunsă. Se ia deoparte de pe foc şi se lasă la răcit.
Se întinde aluatul pe planşetă, se taie cerculeţe cu o cană mai mare, se aşază câte o lingură de varză cu costiţă şi se lipesc marginile apăsând cu o furculiţă. Se aşază într-o tavă unsă şi tapetată şi se coc, la foc potrivit, circa 35-40 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde sau reci.
sursa foto: Shutterstock