Guguluf sărat cu şuncă de pui

guguluf sarat cu sunca de pui jpeg

Poate fi un aperitiv grozav pentru Sărbătorile de Paşte dar nu este musai. poţi pregăti acest guguluf sărat la orice întrunire cu familia ori prietenii tăi.

Ingrediente

500 g şuncă de pui afumată 3 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 5-6 frunze de cimbru 30 g drojdie uscată 1/2 linguriţă zahăr 150 ml lapte 1/2 baghetă 7 ouă 200 g griş 1/2 linguriţă măghiran uscat 1 vârf de cuţit ienibahar 1 vârf de cuţit nucşoară sare piper

Cum se prepară

Se pune drojdia ­într‑un castronel, se adaugă zahărul, trei linguri de lapte, se amestecă şi se lasă să crească într-un loc cald. Bagheta se taie bucăţi, se pune la înmuiat în laptele rămas, după care se stoarce şi se pune într‑un castron mai mare. Se adaugă şunca de pui afumată tăiată cubuleţe, ouăle bătute, grişul, usturoiul pisat, măghiranul, ienibaharul, nucşoara, pătrunjelul şi cimbrul tocate mărunt. Se pune maiaua crescută şi se amestecă bine. Se condimentează cu ­sare şi piper, după gust.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet o formă de guguluf. Se toarnă compoziţia şi se lasă să crească 30 de minute. Se coace în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute. Se răstoarnă, se lasă să se răcească şi se taie felii.