Gulii umplute cu carne tocată

gulii umplute carne tocata jpeg

Poţi servi această reţetă de gulii umplute cu carne tocată calde, garnisite cu sos de piper, legume şi frunzuliţe de busuioc. Este o mâncare savuroasă, ce-i drept mai puţin populară, dar cu siguranţă apetisantă! te poţi convinge de asta numai dacă o prepari.

Gulii umplute cu carne tocată - Ingrediente

8 gulii medii (câte 2 pentru fiecare porţie)

Pentru umplutură 800 g carne tocată, după gust 2 morcovi mari 1 lingură de zahăr sare piper

2 linguri ulei

1 lingură făină

supa în care au fiert guliile

miezul de gulii scobit

4 linguri smântână

sare

piper

8 linguri orez

Gulii umplute cu carne tocată - Mod de preparare

Cureţi guliile de coajă, le speli, le scobeşti cu grijă pentru a nu le rupe şi păstrezi miezul. Fierbi guliile în apă cu sare şi le strecori, păstrând zeama în care au fiert.

Separat, fierbi şi morcovii întregi în apă cu sare, la care adaugi o lingură de zahăr. Toci mărunt jumătate din cantitatea de miez şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tocată şi o căleşti împreună cu miezul până îşi schimbă complet culoarea. Umpli guliile cu acest amestec şi le aşezi într-o formă termorezistentă împreună cu morcovii tăiaţi rondele, orezul ales şi spălat şi miezul păstrat al guliilor, pe care îl tai cuburi.

Amesteci uleiul, făina, supa de gulii, sare şi piper, după gust, şi adaugi acest amestec în forma cu gulii, pe care o introduci la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi vasul şi torni smântâna peste orez, morcov şi miezul guliilor. Mai laşi guliile umplute cu arne tocată încă 5 minute la cuptor.