Iepure cu prune

iepure cu prune IF97405 jpeg

Dacă-ţi doreşti un meniu original pentru Sărbătorile din acest an, iată o delicatesă care-i va cuceri, fără îndoială, pe invitaţii tăi.

Ingrediente

1 kg spate de iepure (fără pulpe şi coaste) 1 linguriţă sare 1 vârf de cuţit piper 3 linguri oţet 500 ml vin roşu 1 crenguţă de cimbru 3 frunze de dafin 3 linguri ulei 250 g prune uscate 2 linguri de gem de măceşe 2 linguri făină 1 lingură unt

Mod de preparare

Se spală spatele de iepure, se condimentează cu sare şi piper şi se pune într-un castron. Se acoperă cu cimbru proaspăt, se adaugă oţetul, vinul roşu şi frunzele de dafin. Se lasă la marinat peste noapte.

Se încinge uleiul într-o tigaie mai mare şi mai înaltă şi se pune iepurele. Se adaugă 200 ml de apă şi sosul de la marinată. Se acoperă cu un capac şi se lasă, la foc mic, până se

pătrunde.

Se adaugă jumătate din prune, gemul, se amestecă şi se lasă până se înmoaie prunele. Se scoate carnea din sos.

Se pune făina dizolvată în puţină apă şi se fierbe sosul 20 de minute. Se trece prin sită, se adaugă prune uscate tăiate bucăţi, untul, sare şi piper, după gust. Se taie iepurele în porţii şi se serveşte cu sos şi cu găluşte cu verdeaţă.

sursa foto: ImageFood



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg