Mâncare de vinete cu carne de viţel
Ideal este să serveşti mâncarea cu sos de brânză. Alege vinetele mai mari, deoarece acestea sunt mai cărnoase, însă ai grijă să nu fie tari la capete.
De ce ai nevoie pentru mâncare
1 kg carne de viţel, tăiată cubuleţe
5 vinete
250 g brânză sărată
4-5 linguri ulei
2 căţei de usturoi
100 g unt
200 ml vin alb
sare
piper
Cum se prepară mâncarea
Condimentezi bucăţile de carne cu sare şi piper. Încingi uleiul în tigaie, sotezi usturoiul 2 minute, apoi adaugi carnea şi o rumeneşti pe toate părţile, până când îşi schimbă culoarea. Torni vinul şi laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi vinetele tăiate cubuleţe. După ce carnea s-a pătruns, pui untul, brânza rasă şi laşi să fiarbă până când sosul din cratiţă se îngroaşă.