Mâncărică de praz cu carne de porc

Mancarica de praz cu carne de porc jpeg

O să adori combinaţia de ţelină şi praz, mai ales că la final vei obţine o delicioasă mâncărică cu carne de porc. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar reţeta este uşor de preparat.

Ingrediente

750 g carne de porc, tăiată cubuleţe 3 bucăţi praz 4-5 tije de ţelină 80 ml ulei zeama de la 1 lămâie sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Toci ţelina şi prazul. Sotezi prazul în puţin ulei, îl scoţi din tigaie şi apoi adaugi carnea de porc, pe care o rumeneşti. Pui iarăşi prazul în tigaie, alături de carnea de porc, şi torni apă călduţă (suficient cât să acopere ingredientele). Laşi să dea în clocot şi apoi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 40 de minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Separat, în alt vas, opăreşti ţelina în apă fierbinte, o scurgi şi o dai deoparte. Când carnea de porc este moale şi este aproape făcută, adaugi ţelina în tigaie. Ţii pe foc, să mai fiarbă 15 minute.

image

Serveşti mâncărica şi storci zeama de lămâie. Poţi să adaugi zeama direct în vasul în care prepari mâncarea, ca să se amestece cu lichidul sau poţi să tai câteva feliuţe de lămâie şi să le pui pe masă, înainte să pui preparatul în farfurii.

Sursa + foto: eatyourselfgreek.com

eatyourselfgreek.com

Supă de broccoli şi praz

Supă de broccoli şi praz

Mâncare de praz cu carne de porc şi măsline

Mâncare de praz cu carne de porc şi măsline

Plăcintă cu praz şi ciuperci

Plăcintă cu praz şi ciuperci