Mic dejun apetisant cu ou şi caşcaval
Un mic dejun uşor de preparat cu ou şi caşcaval, care va fi pe placul tuturor.
Ingrediente
200 g cârnat
5 ouă
150 g caşcaval ras
250 g spanac, opţional
6-7 lipii
sare
piper
sos picant, opţional
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 218° C. Rumeneşti cârnaţii într-o tigaie, la foc mediu. Scoţi pe o farfurie. Spargi ouăle într-un bol şi adaugi un strop de apă sau lapte. Le baţi bine, apoi le torni în tigaie, în grăsimea rămasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le laşi pe foc până sunt făcute bine. Dacă foloseşti spanac îl amesteci în ultimele 2 minute.
Încălzeşti lipiile 10-15 secunde la microunde. Le umpli în mod egal cu compoziţia de ou. Presari caşcavalul deasupra. Adaugi câte un carnat în fiecare, apoi rulezi lipiile. Le aşezi într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor, 10-15 minute. Serveşti cu sos picant, opţional.
Sursa https://tastesbetterfromscratch.com