Mititei
Nu ştii cum să faci cei mai buni mititei? Iată reţeta ideală!
Ingrediente
500 g carne de vită din zona cefei (împănată cu grăsime) 200 g carne de miel ½ linguriţă piper măcinat 1 praf de bicarbonat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi sare
Mod de preparare
Treci de trei ori carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu piper, cimbru, sare, după gust, şi bicarbonat diluat cu o lingură de apă. Separat, zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu trei linguri de apă, apoi îl strecori.
Amesteci zeama de usturoi cu tocătura, frământând-o cu mâna, până este absorbită complet zeama. Laşi compoziţia circa trei ore la rece. Din pasta de mici, modelezi, cu palmele umezite, în apă rece, mititei potriviţi ca mărime, îi aşezi pe un platou şi îi laşi să stea la rece circa 30 de minute.
Încingi grătarul, apoi cu palmele umezite cu apă rece rulezi pe rând fiecare mititel, îl aşezi pe grătar şi îi laşi să se rumenească două minute pe fiecare parte. Îi serveşti calzi, cu muştar, cartofi prăjiţi sau ketchup picant.