Musaca de varză cu carne şi orez
Îţi propunem o mâncare tradiţională, cu varză dulce, că tot este sezonul acestei legume foarte bogate în vitamine şi minerale. Musacaua de varză cu carne şi orez nu este cea mai cunoscută mâncare, dare este una din cele mai gustoase, cu siguranţă. Chiar dacă sună complicat de realizat, această reţetă este rapidă şi simplă, iar mâncarea este un deliciu.
Dacă te-ai săturat doar de salată de varză şi varză călită, iată şi o musaca de varză, pe care trebuie să o încerci.
Ingrediente Musaca de varză cu carne şi orez:
- 200 g orez
- 500 g carne slabă de porc
- 2 cepe potrivite
- 3-4 ardei graşi
- 1 varză dulce
- 1 kg de roşii
- 200 ml smântână
- 1 cană de supă de carne
- Pastă de tomate
- Ulei
- Sare
- Piper
Mod de preparare Musaca de varză cu carne şi orez:
Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt ceapa. Apoi se pune într-o tigaie la călit. Carnea este spălată bine, apoi se bagă la maşina de tocat. Când ceapa este aproape gata, se pune şi carnea puţin la călit. Orezul se pune la fiert într-un vas cu apă. Când s-a fiert bine şi bobul este umflat, se scurge apa şi se pune peste carne. Se adaugă 1-2 linguri de pastă de tomate, se adaugă sare şi piper şi se amestecă bine.
Varza, roşiile şi ardeii se toacă mărunt şi se amestecă bine. Se păstrează 2-3 foi de varză întregi pentru a pune deasupra. Roşiile se decojesc şi se storc bine de suc, iar ardeii se taie cuburi mici. Apoi, într-o oală mai mare se pune musacaua astfel: pe fundul oalei se pune un pic de ulei, apoi un strat de varză, unul de carne şi tot aşa, terminând cu foile de varză întregi la final.
Se toarnă supa de carne şi smântâna pe marginile oalei de musaca şi se lasă la cuptor aproximativ o oră. Este o mâncare excelentă, nu vei regreta ca ai încercat-o. Poftă bună!