Musaca de vinete cu carne tocată

musaca vinete carne tocata jpeg

Musacaua se poate prepara în fel şi chip. Cu cartofi, dovlecei ori vinete. Cu carne sau fără. Orice combinaţii ai alege, dacă ştii ce plus de savoare să îi dai va fi un fel de mâncare absolut gustos. Află ingredientul secret din această musaca de vinete cu carne tocată şi dă-ne de veste ce face mai special aceste fel de mâncare.

Musaca de vinete cu carne tocată - Inrediente:

4 vinete potrivite 500 g carne tocată 2 morcovi fierţi 2 cepe 5-6 linguri ulei 4 roşii bine coapte 1 praf de nucşoară rasă sare piper

100 g unt

2 linguri făină

250 ml lapte

sare

piper

Musaca de vinete cu carne tocată - Mod de preparare:

Tai vinetele felii, le pudrezi cu sare şi le aşezi pe o planşetă înclinată să se scurgă zeama, le storci bine şi le prăjeşti uşor în ulei. Căleşti ceapa tocată într-o lingură de ulei, adaugi carnea şi le căleşti împreună câteva minute. Adaugi roşiile fără pieliţe tăiate cubuleţe, sare, piper, nucşoară, după gust, şi fierbi totul până scade zeama, după care adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe mici şi amesteci bine. Pentru sosul bechamel, topeşti untul, adaugi făina, amestecând continuu, stingi cu laptele turnat treptat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă până se îngroaşă. Aşezi într-o tavă un rând de vinete, un rând de carne şi continui până se termină ingredientele. Deasupra torni sosul bechamel şi coci musacaua de vinete cu carne tocată circa 35-40 de minute.