Muşchi de porc la cuptor

Orloff roast veal jpeg

Hmmm....Nu-i aşa că vă face cu ochiul o astfel de reţetă? Vi se arată în farfurie numai când vă uitaţi la poză şi vă gândiţi cum să miroasă toată casa a friptuă...Nu mai pierdeţi timpul şi preparaţi această delicioasă reteta cu muschi de porc la cuptor.

Ingrediente

1 muşchi de porc de circa 1,5 kg (dezosat) 6 felii mari de şuncă fiartă 2 linguri unt 12 felii de şvaiţer 150 ml coniac 150 ml vin demidulce 100 ml supă de carne 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare feliată 3 morcovi mari 7-8 cartofi potriviţi 1 lingură rasă de sare verdeţuri (6 fire de pătrunjel, 1 foaie de dafin,½ linguriţă cimbru,6 boabe de piper legate într-un săculeţ de tifon)

Mod de preparare muschi de porc la cuptor:

Aplici, transversal pe bucata de muşchi, o serie de 4-5 tăieturi, adânci şi paralele, la o distanţă de 25-35 mm una de cealaltă, fără a despărţi de tot feliile de carne. Muşchiul trebuie să arate ca o carte cu foile răsfirate. Îl aşezi într-un vas larg care să-l cuprindă bine.

Separat, amesteci vinul, coniacul, uleiul de măsline, o ceapă feliată şi o lingură de sare, apoi torni sosul acesta peste carne, asigurându-te că se îmbibă pe toate părţile. Laşi la

macerat câteva ore, având grijă să o mai întorci din când în când.

Scoţi bucata de carne, o scurgi, păstrezi sosul deoparte şi aşezi între feliile de carne câte o felie de şuncă fiartă separat, aşezată între două felii de brânză (şvaiţer). Legi apoi

bucata de carne cu sfoară alimentară, încercând să recapete, cât de cât, forma iniţială a muşchiului.

Aşezi bucata de carne într-un vas termorezistent uns cu unt, adaugi în jurul ei cartofii întregi, morcovii tăiaţi felii groase, torni sosul pentru macerat şi supa de carne, săculeţul de tifon cu ierburi şi condimente, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci vasul în cuptorul bine încins, pentru circa 1 oră şi 30 de minute. Scoţi folia de aluminiu la jumătatea timpului de preparare şi laşi să se rumenească frumos acest muschi de porc la cuptor, având grijă să o stropeşti din când în când cu sosul din tavă.

Pulpa de porc la tava

Pulpa de porc la tava

Mancare de porc cu ciuperci

Mancare de porc cu ciuperci

Chiftele de porc

Chiftele de porc

foto: jean blaise hall