Muşchiuleţ de porc cu sos
Muşchiul de porc este extrem de gustos atunci când îl prepari alături de ingredientele potrivite. Încearcă o combinaţie cu sos de caise, pentru o savoare deosebită.
Ingrediente
2 bucăţi muşchi de porc
2 linguri ulei
sucul de la ½ portocală
sare
piper
cimbru
1-2 linguri muştar
coaja de la ½ portocală
50 g caise deshidratate
zahăr brun, după gust
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 230 °C. Într-un bol mic, amesteci sare, piper şi cimbru, după gust. Condimentezi carnea. Încingi uleiul, într-o tigaie, apoi rumeneşti bucăţile de muşchi, aproximativ 4 minute, pe fiecare parte. Dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, pui sucul de portocală şi muştarul. Laşi pe foc 1-2 minute. Încorporezi zahăr, coaja de portocală şi caisele. Torni peste carne. Dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până ce muşchiul se întrepătrunde. Serveşti imediat.