Omletă cu ficăței
Iată o rețetă simplă pentru omletă cu ficăței de pui.
Ingrediente
Pentru omletă:
8 ouă
30 g unt vegetal
sare
piper
Pentru umplutură:
70 g ficăței de pui
30 g ciuperci
100 ml lapte vegetal
1 lingură pătrunjel tocat
20 g unt vegetal
1 lingură făină
sare
piper
Pentru decor:
roșii
pătrunjel
Mod de preparare
Cureți ciupercile, le toci și le tragi puțin în tigaie cu unt topit.
Adaugi ficățeii tăiați mărunt, laptele și făina și amesteci continuu. Lași la fiert 10 minute până ce lichidul scade, adaugi pătrunjelul tocat și condimentezi cu sare și piper.
Bați bine ouăle cu sare și piper și pregătești într-o tigaie nonaderentă 4 omlete. Le prăjești pe o singură parte până ce marginile devin aurii.
Umpli fiecare omletă cu compoziție cu ficăței și le rulezi cât să acopere umplutura. Pui capacul peste tigaie și lași să se prăjească încă 1 minut.
Servești preparatul cald cu roșii și pătrunjel tocat.