Omletă cu ficăței

omleta cu ficatei jpg

Iată o rețetă simplă pentru omletă cu ficăței de pui.

Ingrediente

Pentru omletă:

8 ouă

30 g unt vegetal

sare

piper

Pentru umplutură:

70 g ficăței de pui

30 g ciuperci

100 ml lapte vegetal

1 lingură pătrunjel tocat

20 g unt vegetal

1 lingură făină

sare

piper

Pentru decor:

roșii

pătrunjel

Mod de preparare

Cureți ciupercile, le toci și le tragi puțin în tigaie cu unt topit.

Adaugi ficățeii tăiați mărunt, laptele și făina și amesteci continuu. Lași la fiert 10 minute până ce lichidul scade, adaugi pătrunjelul tocat și condimentezi cu sare și piper.

Bați bine ouăle cu sare și piper și pregătești într-o tigaie nonaderentă 4 omlete. Le prăjești pe o singură parte până ce marginile devin aurii.

Umpli fiecare omletă cu compoziție cu ficăței și le rulezi cât să acopere umplutura. Pui capacul peste tigaie și lași să se prăjească încă 1 minut.

Servești preparatul cald cu roșii și pătrunjel tocat.