Orez cu pui şi bacon
Un preparat foarte gustos, orezul cu pui şi bacon este ideal pentru prânz sau masa de seară.
Ingrediente
450 g carne de pui, bucăţele 200 ml supă de pui 100 ml sos de soia 100 g miere 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 300 g orez 1 ceapă, tocată 1 ardei gras, tocat cubuleţe de ananas, după gust boia, după gust 2 linguri ceapă verde, tocată 3-4 fâşii bacon, feliat sare piper
Mod de preparare – Orez cu pui şi bacon
Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Într-un bol, amesteci supa de pui, sosul de soia, usturoiul, mierea şi boia, după gust. Pui orezul, puiul, ardeiul, ceapa şi ananasul într-o tavă. Torni sosul obţinut. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Acoperi cu folie şi dai la cuptor 20 de minute. Presari bucăţelele de bacon uşor rumenite şi mai ţii în cuptor încă 10 minute, neacoperit. Serveşti cu ceapă verde.
Sursa http://12tomatoes.com