Ouă scoţiene
Fie că alegi să le prepari la micul dejun, prânz sau cină, ouăle scoţiene sunt întotdeauna delicioase.
De ce ai nevoie pentru ouă scoţiene
4 ouă
450 g carne tocată de vită
1 praf de sare
piper
½ lingură pudră de usturoi
pudră de ardei iute, după gust
Cum se prepară ouăle scoţiene
Fierbi ouăle, le treci pe sub un jet de apă rece şi le descojeşti. Ai grijă să laşi îndeajuns ouăle să fiarbă, până când devin tari. Le laşi să se răcească.
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci carnea tocată cu sare, piper şi pudra de usturoi. Formezi cu mâna umedă patru chiftele, pe care le aplatizezi şi pui în fiecare câte un ou. Înfăşori carnea în jurul ouălelor şi le aşezi în tavă. Presari, peste ele, puţină pudră de ardei iute. Le dai la cuptor până când se rumenesc. Le laşi 5-10 minute să se răcească înainte să le serveşti.
Sursa foto http://healthyrecipesblogs.com