Pacheţele cu carne de vită
Se fac numai într-o oră şi sunt foarte delicioase. Tocmai pentru că nu sunt invitatele unui meniu obişnuit, ne-am propus să vă invităm la pacheţele umplute cu carne de vită.
Ingrediente pentru pacheţele cu carne de vită
Pentru aluat 300 g făină 2 gălbenuşuri 4 linguri lapte 1 cub de drojdie 200 g unt 1 linguriţă zahăr
350 g carne tocată de vită
1 ou
2 gălbenuşuri
4 linguri smântână
2 cepe
1 căţel de usturoi
1 lingură ulei
1 ardei gras roşu
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper negru şi roşu
Mod de preparare pentru pacheţele cu carne de vită
Se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul, amestecând bi-ne. Se adaugă făina în ploaie şi se frământă până se obţine un aluat uniform şi elastic,
care se lasă la rece o noapte întreagă. Pentru a prepara umplutura, se căleşte ceapa tocată în ulei bine încins, se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul zdrobit şi carnea tocată.
Când toate ingredientele s-au înmuiat, se iau de pe foc şi, după ce se răcesc, se adaugă un ou plus un gălbenuş, smântâna, pătrunjelul tăiat fin şi se condimentează cu sare
şi piper, după gust.
Se împarte aluatul în şase părţi egale şi se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subţire, cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare pătrat se pune din compoziţia de carne, se îndoaie şi se lipesc marginile ca în imagine. Se ung deasupra cu gălbenuşul rămas şi se coc circa 20 de minute, la temperatură potrivită. Pot fi, de asemenea, şi prăjite sau fierte. Pacheţelele cu carne de vită se pot servi cu ceapă prăjită.