Pâinici cu cârnaţi
Întrucât este bine să-ţi începi ziua cu un mic dejun consistent, pâinicile cu cârnaţi îţi vor ţine de foame pentru câteva ore.
De ce ai nevoie pentru pâinici cu cârnaţi
Pentru aluat
2 căni făină
1 cub drojdie
3 linguri zahăr
250 ml lapte
2 ouă
150 ml unt topit
1 praf de sare
Pentru umplutură
cârnaţi
2 căni brânză tare, rasă
Ulei de măsline
Ardei iute, opţional
1 ou, pentru uns
Cum se prepară pâinicile cu cârnaţi
Amestecă o cană de făină cu drojdia, lapte cald şi zahăr. Lasă maiaua să crească. Bate într-un vas ouăle cu untul topit şi 1 praf de sare. Încorporează maiaua şi amestecă. Adaugă restul de făină şi frământă până obţii un aluat moale, dar care nu se ţine de mâini. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul.
Căleşte cârnaţii în ulei, scoate-i din tigaie şi pune-i la scurs pe şervete absorbante.
Când aluatul este gata împarte-l în bucăţi egale. Întinde aluatul şi pune pe fiecare câte o bucată de cârnaţi şi puţină brânză şi, dacă vrei, ardei iute tocat. Împătureşte sau rulează pâinicile. Unge-le cu ou şi dă-le la cuptor într-o tavă de aragaz până se rumenesc.
Sursa foto http://www.hellokelinda.com