Pâinici cu cârnaţi

Painici cu carnati jpeg

Întrucât este bine să-ţi începi ziua cu un mic dejun consistent, pâinicile cu cârnaţi îţi vor ţine de foame pentru câteva ore.

De ce ai nevoie pentru pâinici cu cârnaţi

Pentru aluat

2 căni făină

1 cub drojdie

3 linguri zahăr

250 ml lapte

2 ouă

150 ml unt topit

1 praf de sare

Pentru umplutură

cârnaţi

2 căni brânză tare, rasă

Ulei de măsline

Ardei iute, opţional

1 ou, pentru uns

Cum se prepară pâinicile cu cârnaţi

Amestecă o cană de făină cu drojdia, lapte cald şi zahăr. Lasă maiaua să crească. Bate într-un vas ouăle cu untul topit şi 1 praf de sare. Încorporează maiaua şi amestecă. Adaugă restul de făină şi frământă până obţii un aluat moale, dar care nu se ţine de mâini. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul.

Căleşte cârnaţii în ulei, scoate-i din tigaie şi pune-i la scurs pe şervete absorbante.

Când aluatul este gata împarte-l în bucăţi egale. Întinde aluatul şi pune pe fiecare câte o bucată de cârnaţi şi puţină brânză şi, dacă vrei, ardei iute tocat. Împătureşte sau rulează pâinicile. Unge-le cu ou şi dă-le la cuptor într-o tavă de aragaz până se rumenesc.

Sursa foto http://www.hellokelinda.com

http://www.hellokelinda.com