Paste arrabiata gata în 15 minute

paste cu sos de rosii jpeg

Pastele sunt specialitatea italienilor. Servite cu tot felul de sosuri, sunt o soluţie atât pentru prânz cât şi pentru cină. Vezi cum se fac pastele arrabiata cu bacon şi sos de smântână.

De ce ai nevoie pentru paste arrabiata

450 g paste, de preferinţă gnocchi

5 felii bacon

1 ceapă verde

5 căţei de usturoi

200 g smântână

100 ml suc de roşii

100 g roşii uscate, tocate

paprika

sare

Cum se prepară pastele arrabiata

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.

Prăjeşti baconul feliat până devine crocant, apoi îl scoţi şi-l pui pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime.

Combini smântâna cu sosul de roşii, paprika după gust şi sarea.

Scurgi o parte din grasimea de la bacon din tigaie, iar în ce a rămas căleşti 1-2 minute căţeii de usturoi şi roşiile uscate. Adaugi în tigaie pastele şi ţii pe foc 2 minute, apoi adaugi smântâna şi amesteci până când se omogenizează şi dă 1-2 clocote.

Dai deoparte, presari ceapa verde tocată şi bacon.

Sursa http://www.savorytooth.com/

http://www.savorytooth.com/