Paste cu pui în sos de lămâie
Gustoase şi săţioase, pastele cu pui în sos de lămâie sunt numai bune pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente
2 linguri unt 2 linguriţe usturoi, zdrobit 700 ml supă de pui 3 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 300 g paste 100 g pui fiert sau rumenit, tăiat bucăţele 50 g parmezan, ras busuioc tocat, după gust sare piper
Mod de preparare – Paste cu pui în sos de lămâie
Topeşti untul într-o oală mai mare. Sotezi în el usturoiul 1-2 minute. Torni supa de pui, apoi adaugi pastele, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Ţii pe foc până când pastele fierb al dente, amestecând din când în când.
Scurgi lichidul în exces, apoi combini pastele cu puiul, coaja rasă de lămâie şi parmezanul. Mai ţii pe foc încă 1-2 minute. Serveşti cu busuioc.