Păstrăv la tigaie cu sos aromat

pastrav cu sos aromat jpeg

Iată o reţetă de fel principal sănătos şi gustos, dintr-un peşte excelent.

De ce ai nevoie ca să prepari păstrăv la tigaie cu sos aromat:

600-700 g (2 fileuri mari de păstrăv cu piele)

2 linguri de ulei sau mai mult, dacă e nevoie

1 lingură cimbru şi oregano, combinate

sare

4 căţei de usturoi mărunţiţi

3 linguri zeamă de lămâie

v

m

t

Cum prepari păstrăv la tigaie cu sos aromat:

Presari fileurile cu sare şi ierburile aromate. Într-o tigaie încălzeşti 2 linguri de ulei la foc mediu şi pui fileurile cu pielea în sus. Le prăjeşti pe partea fără piele circa 3-5 minute la foc mediu, până se rumenesc uşor, apoi le întorci pe cealaltă parte (mai adaugi ulei, dacă e nevoie) şi prăjeşti încă 2-4 minute. Iei tigaia de pe foc, acoperi cu capacul şi laşi peştele să stea 5-10 minute. Scoţi peştele din tigaie, dar laşi uleiul şi zeama lăsată de peşte în tigaie. Adaugi usturoiul mărunţit, zeama de lămâie şi vinul  în tigaia cu ulei şi fierbi la foc mediu-mic circa 1 minut, până se înmoaie puţin usturoiul. Iei de pe foc. Adaugi 1 lingură de pătrunjel tocat, 2 linguri de unt, opreşti focul, amestecând, până  când untul se topeşte şi se formează un amestec cremos. Pui peştele în tigaie, pui cu lingura sos peste peşte, iar deasupra presari restul de pătrunjel şi serveşti.

Sursa: https://juliasalbum.com

https://juliasalbum.com