Pateuri cu cârnați

Pateurile cu cârnați sunt un preparat perfect pentru mic dejun, gustări sau o masă ușoară.

pateuri cu carnati jpg

Ingrediente

1 foaie aluat foitaj

1 ou, pentru uns

4 cârnați mici

100 g mozzarella rasă

1 ardei roșu, tăiat cubulețe

sare

1 linguriță semințe de susan

½ linguriță piper negru, măcinat

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt.

Întinzi aluatul și tai aproximativ 6-8 triunghiuri mici, în funcție de dimensiunea dorită. Așezi câte un cârnat pe latura lungă a fiecărui triunghi. Adaugi mozzarella, piper și câteva cubulețe de ardei roșu. Răsucești triunghiurile în jurul cârnatului, având grijă să strângi bine marginile, pentru a le sigila. Ungi plăcintele cu ou bătut, ca să capete o culoare aurie la coacere și presari semințe de susan.

Coci pateurile 20-25 de minute, până devin aurii.