Pateuri cu caşcaval şi şuncă

pateuri cu cascaval si spanac jpeg

O gustare delicioasă, perfectă pentru momentele în care ai invitaţi sau pur şi simplu vrei să le faci o bucurie celor dragi, pateurile cu brânză şi spanac se prepară uşor şi nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente 2 foi aluat foietaj 2 linguri unt 2 linguri făină 240 ml lapte cald 1 praf de sare 220 şuncă feliată 450 g spanac proaspăt, spălat şi tocat 100 g caşcaval ras sau brânză 1 ou nucşoară, opţional piper Mod de preparare Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Topeşti untul într-o oală, la temperatură medie. Adaugi făina şi sarea, amestecând continuu până când compoziţia capătă o uşoară nuanţă aurie. Torni laptele în 2 etape, amestecând cu o lingură de lemn până când obţii o compoziţie omogenă. Laşi pe foc până începe să fiarbă, aproximativ 7 minute. Amesteci continuu. Reduci temperatura. Mai laşi pe foc până când sosul începe să se îngroşe, aproximativ 10 minute. Adaugi spanacul, îl laşi 1 minut, apoi combini cu şunca şi caşcavalul. Dai deoparte.

Tai foile de aluat în 5 pătrate de aproximativ 13 cm. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pui în mijlocul fiecărei forme 1-2 linguri din amestecul cu spanac. Presari, dacă vrei, extra caşcaval pe deasupra, apoi îndoi colţurile spre interior. Baţi oul cu 1 linguriţă apă rece. Ungi pateurile. Dai la cuptor 20 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.eatwell101.com