Pateuri cu şuncă şi caşcaval

pateuri cascaval sunca jpeg

Nu mai da buzna la patiseria din colţ pentru un pateu sau vreo merdenea. Prepară-ţi singur gustoasele pateuri cu şuncă şi caşcaval în propria bucătărie.

Pateuri cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente

Pentru aluat 1 cană apă 4 linguri ulei sare făină cât cuprinde 250 g margarină 7 linguri făină

200 g caşcaval

200 g şuncă presată

50 g unt topit

Pateuri cu şuncă şi caşcaval - Preparare

Prepari dintr-o cană de apă, sare, patru linguri de ulei şi făină un ­aluat consistent, pe care îl întinzi în foaie subţire. Separat, amesteci margarina moale tăiată bucăţele cu cele şapte linguri de făină şi obţii un amestec nisipos, pe care îl aşezi pe foaia de ­aluat. O împachetezi strâns şi o laşi la frigider 30 de minute, după care o întinzi din nou în foaie, o împachetezi încă o dată şi o laşi la frigider alte 20 de minute. Repeţi acest procedeu încă de două ori, după care aluatul este gata de prelucrat.

Întinzi aluatul în foaie subţire, ungi suprafaţa cu unt topit, presari pe toată suprafaţa bucăţele de caşcaval şi şuncă, rulezi strâns foaia de ­aluat şi presari puţin caşcaval ras. Cu un cuţit bine ascuţit, tai sulul obţinut în bucăţi de circa 4 cm, le aşezi pe o tavă, distanţate una de alta, pentru că vor creşte, şi coci pateurile cu şuncă şi caşcaval, la foc potrivit, 20-25 de minute.