Penne cu pui şi cârnăciori, reţeta pas cu pas
Pastele sunt delicioase în orice combinaţie, perfecte pentru un prânz săţios sau o cină în familie. Îţi propunem o reţetă cu sos alfredo, pui şi cârnăciori afumaţi, care nu va rezista prea mult timp în farfurie.
Ingrediente
4 linguri ulei de măsline extravirgin
450 g piept de pui, bucăţele
400 g cârnat afumat, feliat
4 căţei de usturoi, pisaţi
900 ml supă de pui
450 g smântână
450 g penne
100 g parmezan, ras
sare, după gust
piper, după gust
boia
pătrunjel
Mod de preparare
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi îl rumeneşti, într-un vas mai mare, în puţin ulei. Adaugi cârnatul şi usturoiul, apoi amesteci, aproximativ 5 minute.
Continui cu supa de pui, smântâna şi pastele.
Le laşi împreună la foc mediu, până aproape să fiarbă, apoi reduci temperatura şi acoperi, pentru 15-20 de minute, până ce pastele devin moi. Condimentezi cu sare, piper şi boia. Dai deoparte şi amesteci cu parmezan.
Serveşti cu pătrunjel.
Sursa http://www.number-2-pencil.com