Perişoare cu sos picant

perisoare cu sos picant jpeg

Când tocmai a început săptămâna, ni s-a făcut poftă de ceva chiftele ori perişoare. Am rămas la a doua variantă, şi nu în ciorbă aşa cum v-aţi aştepta. Am pregătit nişte perişoare cu sos picant, un adevărat deliciu pentru cina din această seară. Poţi folosi o garnitură de cartofi ori paste.

Perişoare cu sos picant - Ingrediente (6 porţii)

600 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 ou 1 felie de pâine albă 1 lingură mărar tocat sare piper făină

150 ml suc de roşii

1 lingură făină

2 linguri smântână

1 lingură oţet

1/2 linguriţă zahăr

1 lingură unt

1 lingură pătrunjel verde

cimbru uscat

sare

piper

Perişoare cu sos picant - Mod de preparare

Se toacă de două ori carnea împreună cu ceapa. Se adaugă miezul de pâine înmuiat şi stors bine, oul, mărarul tocat fin, sare şi piper, ­după gust. Se amestecă toate ingredientele. Din compoziţia obţinu­tă se modelează perişoare, care se trec prin făină şi se fierb în apă clocotită cu puţină sare.

Separat, se înfierbântă untul într-o tigaie cu pereţii înalţi, se adaugă făina şi se căleşte, amestecând permanent, până începe să‑şi schimbe culoarea. Se stinge cu sucul de roşii şi cu smântâna, amestecând continuu, la foc mic. La final, se adaugă oţetul, zahărul, pătrunjelul tocat fin, cimbru uscat, sare şi piper, după gust. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţin suc de roşii. Perişoarele se servesc calde, asezonate cu sosul de roşii turnat fierbinte peste ele.