Peşte la grătar cu sote de legume
Pentru această reţetă de peşte la grătar cu sote de legume poţi folosi crap sau orice alt peşte de apă dulce.
Ingrediente
1 crap mare (sau orice alt peşte de apă dulce) 2 morcovi mari 1 broccoli potrivit ca mărime 1 dovlecel tânăr 1 ardei gras 1 ceapă 2 fire de usturoi verde (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lămâie pudră de chimen 2 linguri ulei de măsline sare piper
Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală sub jet de apă rece şi se zvântă cu prosoape absorbante în exterior şi în interior. Se unge cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper şi pudră de chimen, după gust, apoi se aşază pe grătarul încins, unde se rumeneşte câte 5-6 minute pe fiecare parte.
Între timp, se curăţă legumele, se spală şi se fierb la aburi. După ce au fiert, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se aşază pe un platou cald, adăugând felii de lămâie, rondele de ceapă şi ardei gras. Deasupra se aşază peştele fript.
Se stropeşte peştele la grătar cu zeamă de lămâie, se presară deasupra usturoi verde, tăiat rondele subţiri şi apoi se serveşte acest peşte la grătar cu sote de legume.
sursa foto: Shutterstock
Citiţi şi :