Peşte marinat cu dovlecei
Noi propunem reţeta cu carne de şalău, dar tu poţi folosi orice fel de peşte vrei.
Ingrediente
3 fileuri de şalău zeamă de la 5 lămâi 1 ceapă albă 3 dovlecei 2 linguri ulei 50 ml supă de legume 3 căţei de usturoi 1 fir ceapă verde sau chives pătrunjel verde sare
Preparare
Într-un vas pui peştele tăiat cubuleţe, ceapa tăiată mărunt şi sare după gust. Acoperi totul cu zeamă de lămâie şi dai la frigider pentru o oră. Cureţi dovleceii, îi tai felii,
îi pudrezi cu puţină sare şi îi laşi să se înmoaie 10 minute la rece. Scoţi peştele din frigider, îl transferi într-o crăticioară şi cu tot cu zeama în care a stat, la care adaugi uleiul, îl pui la fiert. Ştergi dovleceii de zeama pe care şi-o lasă şi îi pui alături de peşte să fiarbă împreună. Adaugi şi supa, usturoiul tăiat rondele şi laşi la fiert încă 15 minute. La final pui piper şi sare, dacă mai e nevoie. Serveşti cu pătrunjel, ceapă verde sau chives.