Peşte pane
Codul are un conţinut ridicat de proteine şi minerale, îţi poate asigura la o masă cantitatea necesară de Omega 3. Dacă codul nu este printre preferatele tale, poţi înlocui cu file de salău, crap, biban, pangasius sau cu orice alt peşte, dar fără oase.
De ce ingrediente ai nevoie pentru peşte pane 4 bucăţi file de cod 2 ouă făină pesmet sare piper ulei 1 lămâie Pentru sos 3 căţei de usturoi 100 ml iaurt sare cartofi prăjiţi, pentru servit lămâie
Dezgheţi bucăţile de peşte, le speli şi le pui la scurs. Le stropeşti cu suc de lămâie, apoi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Baţi ouăle, iar separat, amesteci făina cu pesmetul.
Treci bucăţile de peşte prin amestecul de făină cu pesmet, apoi prin ou şi, din nou, prin amestecul de făină.
Pui uleiul la încins, apoi le prăjeşti, pe ambele părţi. Le scoţi şi le pui pe prosoape de hârtie.
Pentru sos, cureţi şi zdrobeşti usturoiul, îl presari cu sare, apoi adaugi iaurtul şi amesteci bine.
Serveşti cu cartofi prăjiţi, lămâie şi sosul de usturoi.
Sursa foto www.123rf.com