Piept de curcan umplut cu spanac

piept curcan umplut jpeg

Pentru că nouă ne plac ruladele nu ne putem să ne abţinem de la a-ţi recomanda câte o reţetă ori de câte ori avem ocazia.

Ingrediente

1 piept de curcan 500 g spanac 300 g brânză dulce de vacă 2 linguri caşcaval ras 50 ml lapte dulce 2 linguri unt 4 linguri ulei 50 ml supă de pui sau de legume 1 lingură smântână 1 praf de nucşoară sare piper

Mod de preparare

Speli spanacul în mai multe ape şi îl fierbi în apă cu sare. Îl strecori, îl toci mărunt şi îl căleşti cu unt. Adaugi laptele, brânza, condimentele, după gust, şi laşi totul să

fiarbă, la foc mic, până scade bine. După ce se răcoreşte, adaugi smântâna şi amesteci. Tai pieptul de curcan în două pentru a-l subţia şi îl netezeşti uşor cu ciocanul de şniţele. Întinzi compoziţia de spanac pe toată suprafaţa cărnii, presari caşcavalul ras şi rulezi felia de carne cu umplutura în interior.

Legi cu sfoară albă de bumbac ca să nu se desfacă în timpul preparării şi aşezi ruloul într-o tavă. Stropeşti cu ulei, adaugi supa de pui sau de legume şi introduci tava la

cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Din când în când stropeşti rulada cu sosul din tavă. După ce s-a pătruns şi s-a rumenit, scoţi sfoara cu care a fost legată, o tai felii şi o serveşti.