Piept de pui cu sos de ciuperci şi salvie

piept pui ciuperci salvie jpeg

Ne-am convins în timp, că atunci când vine vorba de carne şi de ceva rapid, mai toată lumea se gândeşte la pui. Cum îl preparăm însă? Iată una dintre variante

Ingrediente

3 linguri unt 1/2 cană ceapă tocată 300 g ciuperci tăiate felii subţiri 1 linguriţă pătrunjel proaspăt 1 cană vermut sau vin sec 2/3 cană smântână 3 linguri salvie tocată 1 lingură ulei de măsline 1 1/4 to 1 1/2 piept de pui fără pieliţe, dezosat, tăiate în bucăţi potrivite sare piper

Mod de preparare

Topeşti untul într-o tigaie la flacără medie. Pui ceapa şi sotezi 1 minut. Adaugi ciupercile şi pătrunjelul şi sotezi alte 5-10 minute. Presari puţină sare pe deasupra.

Torni vermutul sau vinul şi încorporezi după puţin timp şi smântâna. Laşi să bolborosească până sosul devine dens (cam 10 minute).

Cât timp sosul este pe foc, încingi ulei într-o altă ttigaie la foc iute. Presari sare şi piper pe ambele părţi ale bucăţilor de carne. Le pui în tigaie şi le laşi câte 3 minute pe fiecare parte, până se pătrunde carnea.

Pui salvia în sos, asezonezi cu sare şi piper, iar sosul îl torni peste carne.

sursa: simplyrecipes.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg