Piept de pui cu sos de mango și broccoli

Piept de pui cu sos de mango și broccoli jpg

Acesta este un preparat delicios și sănătos, care combină dulceața mango-ului cu savoarea pieptului de pui și prospețimea broccoliului. Este perfect pentru o cină ușoară și rapidă.

Ingrediente

4 bucăți piept de pui

2 linguri ulei sare piper

1 linguriță pudră de usturoi

1 linguriță boia dulce

Pentru sosul de mango:

1 linguriță ghimbir, proaspăt ras

1 mango copt, curățat și tăiat cubulețe

1 linguriță miere

1 linguriță sos de soia

sucul de la 1 lămâie

Pentru garnitură:

200 g broccoli

200 g orez

1 lingură ulei de măsline

sare

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper, pudră de usturoi și boia dulce. Încălzești uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugi carnea și o prăjești aproximativ 7 minute pe fiecare parte, până devine aurie și este bine gătită.

Într-un blender, pui mangoul tăiat cubulețe, mierea, sucul de lămâie, ghimbirul ras și sosul de soia, și amesteci până obții un sos omogen. Transferi sosul într-o cratiță mică și îl pui la foc mic 5 minute, amestecând ocazional.

Fierbi orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, îl scurgi, apoi adaugi o lingură de ulei de măsline și sare după gust.

Rupi broccoliul buchețele mici și îl fierbi la abur sau în apă cu sare 5 minute, până devine fraged, dar încă crocant.

Așezi orezul pe farfurii, adaugi pieptul de pui feliat, broccoliul și sosul de mango alături.