Piept de pui în sos cremos de ciuperci

piept de pui cu sos de smantana jpeg

Pentru a da savoare acestui preparat, foloseşte ciuperci proaspete şi cimbru verde, proaspăt.

Ingrediente 4 piepţi de pui, fără os şi pieliţe 2 căni ciuperci feliate 1/2 cană ceapă tocată 2 linguri făină 3/4 cană lapte 3 linguri ulei de măsline 2 linguri cimbru proaspăt, tocat 1 căţeş usturoi, pisat 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper

Mod de preparare

Baţi puţin bucăţile de carne şi le sărezi şi piperezi pe ambele părţi.

Pui o lingură de ulei într-o tigaie, la flacără medie. Pui piepţii de pui în tigaie şi le laşi 1 - 2 minute până devin aurii. Le întorci pe partea cealaltă şi dai focul mai încet.

Acoperi cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute. Nu da la o parte capacul cât timp e pe foc. După 10 minute, dai tigaia la o parte de pe foc, şi aşa acoperită laşi carnea să se odihnească alte 10 minute.

Asigură-te că piepţii de pui nu mai sunt roz în mijloc. Îi scoţi din tigaie şi îi dai deoparte, acoperiţui pentru a se păstra calzi. Adaugă o lingură de ulei de măsline, ciupercile şi ceapa în tigaie şi dai focul mai mare.

Le laşi pe foc 5-8 minute sau până se evaporă apa. Adaugi făina şi mai laşi pe foc 1-2 minute.

Adaugi usturoiu şi mai laşi 30 de secunde. Pui un sfert de cană de lapte, cimbrul, sare şi piper. Amesteci până se mai îngroaşă. repeţi până când sosul se îngroaşă. Serveşti puiul cu sos.

sursa: http://skinnyms.com/