Piept de pui în sos de ciuperci

piept de pui cu sos de ciuperci jpg

Încearcă o reţetă de piept de pui în sos de ciuperci, este foarte uşor de preparat.

Ingrediente

2 bucăți piept de pui dezosat și fără piele

sare

piper

2 linguri ulei

2 căței de usturoi, tocați mărunt

250 g ciuperci, tăiate felii

1 cană smântână groasă

pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnisire

1 lingură de unt

Mod de preparare

Condimentezi carnea cu sare și piper pe ambele părți. Prăjești pieptul de pui în ulei, într-o tigaie, la foc mediu, pe ambele părți, până devine auriu, aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Scoți din tigaie și dai deoparte.

În aceeași tigaie, pui o lingură de unt și sotezi usturoiul tocat mărunt și ciupercile feliate, până când acestea se înmoaie, aproximativ 7 minute. Adaugi smântâna și lași sosul să fiarbă 2-3 minute, până când se îngroașă la consistența dorită.

Așezi carnea înapoi în tigaie, întorcând bucățile în sos, și mai lași puțin pe foc să se încălzească. Decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.