Piept de pui picant

1 piept pui picant jpg jpeg

O reţetă uşoară de fel principal sau cină gustoasă.

De ce ai nevoie ca să faci piept de pui picant:

2 piepţi de pui fără os 200 g spanac proaspăt sau congelat 200 ml vin alb 50 ml suc de roşii 4 căţei usturoi 2-3 fire cimbru 1 ardei iute roşu 2 linguriţe paprică 50 ml ulei sare piper

Cum prepari piept de pui picant:

Tai pieptul de pui şi-l pui într-un bol. Îl dai cu sare, piper, cimbru, paprică, îl stropeşti cu ulei şi îl amesteci. Încingi puţin ulei, mărunţeşti usturoiul şi-l sotezi în uleiul încins. Amesteci, adaugi carnea, o rumeneşti pe ambele părţi şi torni jumătate din cantitatea de vin. Îl laşi la foc mic, având grijă să întorci bucăţile de carne din când în când. După ce s-a evaporat alcoolul adaugi spanacul, amesteci şi torni restul de vin şi sucul de roşii.

Ţii pe foc până când se evaporă vinul, adaugi ardeiul iute tăiat fin şi opreşti focul.