Plachie de plătică

plachie de platica jpeg

Indiferent de modul de preparare, fie că este însoţit de sosuri rafinate, fie de un mujdei şi de o mămăliguţă, gustul peştelui este inegalabil. Morun, somon, crap, macrou, şalău, păstrăv, somn... reţetele sunt numeroase, de la cele mai simple la cele mai complicate, pe măsura unei mese cu totul speciale. Astăzi, îţi prezentăm o reţetă foarte bună de plachie de plătică.

Ingrediente

500 g plătică 3 cepe 100 ml ulei 50 ml vin alb sec 300 g roşii descojite şi tocate 1 legătură de pătrunjel 3 căţei de usturoi 1 lămâie cimbru sare piper

Preparare

Cureţi peştele, îl speli şi îl condimentezi cu sare şi piper. Speli şi cureţi ceapa şi usturoiul, le toci mărunt şi le căleşti într-o tigaie în 50 ml ulei, cât să se înmoaie.

Adaugi roşiile descojite şi tocate, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi pui sosul într-o tavă termorezistentă, torni vinul alb şi uleiul rămas.

Acum nu mai amesteci. Pui peştele şi introduci plachia în cuptor, la foc mic, şi ţii până când sosul scade, iar peştele se rumeneşte uşor.

După ce ai scos plachia din cuptor, o presari cu pătrunjel şi o decorezi cu feliuţe de lămâie.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg